Magyarországon először!

cens digital logo

Cens Proflex Dx5

A hallásvédelem csúcsa - lövészeknek fejlesztve!

cens proflex
cens proflex

A hallásvédők következő generációja

"A CENS olyan jó munkát végzett, hogy azt hittem, ennél már nem tudnak jobbak lenni. De a legújabb CENS ProFlex DX5 az egyedi elektronikus hallásvédelem csúcsa. Az új ötfokozatú digitális átkapcsolási mód azt jelenti, hogy ugyanazt az egy pár készüléket használhatom minden helyzethez, minden lövéshez."
George Digweed- többszörös világ- és Európa-bajnok koronglövő

george digweed a proflex zajvédővel

A DX5 a lövész hallásvédelem abszolút csúcsa.
5 szabadon váltogatható, digitálisan optimalizált üzemmóddal rendelkezik: Game, Clay, Range, Hunter és Vezeték nélküli kommunikáció.

A ProFlex DX5 egy könnyű, diszkrét, szuper kényelmes alternatíva a hagyományos zajvédőkhöz képest. Egyénre szabva készül, hogy tökéletesen illeszkedjen a hallójáratához.  Egyszerűen nincs jobb!

Game mód

A Game üzemmód nagyon hasznos vadászat, hajtás során, de a leginkább a fácánlövészetre lett optimalizálva. A lövés pillanatában a készülék automatikusan reagál, védi a vadászt, hogy biztonságban legyen a káros zajártalomtól. A hangszint ezután azonnal visszatér a normál szintre, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy hallja a zsákmányt. Ebben az üzemmódban egyetlen mikrofonos szélzajcsökkentő algoritmus indul el.

Clay mód

A korong üzemmódot a koronglövők számára optimalizálták, ahol a fegyvereket jellemzően gyakrabban sütik el, miközben a közelben más lövészek is lőnek, ami a felhasználót hosszabb ideig tartó hangos zajszintnek teszi ki. Ebben az üzemmódban egy egy mikrofonos szélzajcsökkentő algoritmus is elindul.

Range mód

A Range üzemmód a nagyobb kaliberű fegyvereket használók vagy beltéri lövészkörnyezetek számára lett kifejlesztve. 
Az ilyen szituációkban indokolt, nagyobb fokú zajcsökkentést biztosít a hallás védelmének érdekében, de a környezeti hangok észlelését továbbra is biztosítja. A fokozott zajcsökkentés miatt viszont itt csak közelebbről történtő kommunikáció lesz lehetséges. 

Vezetéknélküli kommunikációs mód

A vezeték nélküli kommunikációs üzemmód általános lövészetre van optimalizálva, emellett a taktikai kommunikációt is biztosítja. A mellékelt nyakhurokkal (vagy az opcionális SRC hámmal) teljes kétirányú, vezetéknélküli kommunikáció lehetséges.

Hunter mód

A Hunter üzemmód a vadászok, ezen belül is a lesből vadászók számára lett optimalizálva. Ebben az üzemmódban az eszköz csökkenti a lépések zaját, így a vadász a fontos hangokra koncentrálhat. Ebben az üzemmódban is egy egy mikrofonos szélzajcsökkentő algoritmus is elindul.

Amikor a CENS belépett a lövész életembe, olyan volt számomra, mint egy friss levegővétel. Korábban sokat küszködtem a fülvédőkkel, nem sikerült olyat találnom, amit kényelmesnek éreztem, és ami nem is akadályozott a célzásban. Számos lehetőséget kipróbáltam, de mindig volt valami probléma. A CENS szakértői viszont hihetetlenek!

A DX5 technológiája enyhén szólva is lenyűgöző. A hang tisztasága elképesztő, de emellett lenyűgözően könnyűnek találom a használatát. A hangerő beállítása könnyedén megy, az üzemmódok közötti váltogatás gyors és magától értetődő, ráadásul a DX5 elmenti az utoljára kiválasztott funkciót is, szóval ez még inkább megkönnyíti a használatot.

Jennifer Hutchingson

Profi lövészek véleménye a Cens hallásvédőről

„Hallásvédelemre a CENS Classic DX5 zajvédőt használom. Vadászatra és versenyekre tökéletesen alkalmasak számomra, mert napközben hosszú órákig kint vagyok az erdőben, de a Censeimet egész nap kényelmesen viselem. Az beépített programok csodálatosak, mivel egy gombnyomással alkalmazkodnak a környezeti viszonyokhoz! Minden lövésznek védenie kell a hallását, minden lövésznek szüksége van CENS-re! ”

vadász zajvédővel

„Nagyon örülök a CENS digitális fülvédőmnek. Ezek a legjobb hallásvédő termékek, amelyeket 10 éves koronglövő karrierem során kipróbáltam. A minőség kiváló. Esztétikailag kellemes, a nagyfokú kényelem és a különböző beállítási lehetőségek minden igényemet kielégítik. Örvendetes bónusz volt, hogy tisztító/karbantartó készlettel érkeztek. Büszke vagyok arra, hogy a CENS digital és a Puretone márkanagykövete lehetek. ”

sportlövész zajvédővel

Több kérdése lenne?
Üzenjen nekünk most!

Scroll to Top